This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Ergonomische bureaus

Goede kantoormeubelen verkleinen de kansen op lichamelijke klachten, dat is algemeen bekend. Wanneer je het belangrijk vindt dat ook jouw medewerkers en collega’s een gezondere werkplek hebben is het handig om misschien een keer een gesprek aan te gaan over een mogelijke upgrade van de kantoormeubelen. Doordat ergonomische bureaus ervoor zorgen dat uw werkplek gezonder en productiever wordt, gaan we er vandaag dieper op in. 

De voordelen van een ergonomisch bureau

Ergonomische bureaus zijn perfect voor een gezondere werkplek. Doordat deze versteld kunnen worden op de minimeter na kunnen deze voor iedereen op de perfecte hoogte worden ingesteld. Dit is vooral handig als er meerdere werknemers aan 1 bureau werken!

Ook kunnen werknemers wisselen tussen zitten en staan, hierdoor blijven ze actief en gaan ze niet hangen in hun stoel na een lange dag. Hierdoor schiet de productiviteit ook weer naar boven. Het grootste voordeel van een ergonomisch bureau is dat ze zonder enige moeite kunnen veranderd worden in een sta-werkplek.

Onze tips voordat je een nieuw bureau aanschaft

Vaak zijn bureaus niet stabiel genoeg. Er zou een kop koffie op het bureau moeten kunnen staan zonder te wankelen wanneer er een tikje tegenaan wordt gegeven, ook niet op de hoogste stand.

Ook moet de bureau geruisloos verstelbaar kunnen worden. Je wilt niet dat uw collega’s last hebben van het bureau wanneer jij deze probeert te verstellen.

Let ook op dat de geleiding van de kabels wanneer u een ergonomisch bureau zoekt. Die mogen zeker niet te los hangen of te strak zitten. Met een goed kabelmanagementsysteem voorkomt je schade aan de kabels of apparatuur wanneer de positie van de werkplek wordt veranderd.

Omdat alle ergonomische bureaus elektrisch te verstellen zijn is het belangrijk dat het verstellen soepel gaat. Het is belangrijk dat het makkelijk te bedienen is, ook wil je niet dat het schokt wanneer de hoogte wordt versteld. Alles moet soepel lopen.

Lees altijd de handleiding die toegevoegd wordt, zo weet je alles van jouw bureaus en kom je erachter wat wel en niet kan. Vaak vinden gebruikers dit overbodig maar later staan ze voor problemen omdat ze niet weten wat het systeem wel of niet kan.