Gratis bezorging vanaf €50 ⭐ Werkdagen voor 14u besteld, morgen in huis ⭐ 24/7 email support ⭐ Al 10 jaar webshop

Game PC samenstellen

Game PC samenstellen - Coolgods.nl

Twan Vonken |

Wanneer je een pc koopt om mee te gamen is het heel belangrijk dat alles optimaal functioneert. Jouw game pc bestaat uit meerdere onderdelen waarmee je zelf jouw ideale pc kunt samenstellen. Waar moet je bij de belangrijkste onderdelen rekening mee houden? Wij hebben een aantal tips voor je.

 

1) Behuizing

De behuizing bepaalt hoe jouw pc eruit ziet. Deze kast beschermt alle onderdelen van jouw game pc. Het is daarom belangrijk dat je voor een stevige behuizing kiest. Alle componenten kunnen samen nogal wat wegen en als je ze goed wilt beschermen zul je ze stevig moeten monteren in de behuizing. Daarnaast houdt de behuizing de verschillende componenten koel waardoor ze niet overhit raken en minder goed werken. PC behuizingen zijn er in verschillende soorten en maten. Van mini en midi tot big. Ben jij op zoek naar PC behuizingen? Neem dan een kijkje in ons assortiment!

 

2) Processor

De processor (CPU) heeft samen met de grafische kaart en het werkgeheugen de meeste invloed op de prestaties van jouw gaming pc. De processor zorgt ervoor dat de data uit programma’s worden gedecodeerd en dat taken worden doorgegeven. De keuzes die je hierin het beste kunt maken zijn afhankelijk van het soort games die jij speelt. Hoe zwaarder de games, hoe meer vermogen de processor moet hebben. Daarnaast is de volgende regel van toepassing: hoe sneller de CPU, hoe sneller je PC. Een processor is een computeronderdeel dat veel geld kan kosten. Bedenk daarom goed welke prestaties je van jouw CPU verlangt. 

 

Als de CPU aan het werk is kan de temperatuur van dit onderdeel hoog oplopen. Daarom heb je een koeler nodig om deze weer af te laten koelen. Koelers zijn er een meer en mindere mate van geluid. Ontdek hier uit welke koelers je bij Coolgods kunt kiezen.

 

3) Werkgeheugen

Het RAM-geheugen van jouw computer zorgt ervoor dat hij soepel draait en dat je computer alle processen die tegelijk bezig zijn naast elkaar kunnen draaien. Zo blijft jouw computer op de juiste snelheid werken. Meestal is een 8GB aan RAM-geheugen genoeg, maar sommige games vragen om meer. In dat geval is het slim om 16GB aan RAM-geheugen aan te schaffen.

 

4) Grafische kaart

De grafische kaart (GPU) zorgt ervoor dat je vloeiend beeld krijgt op je computer. Een heel belangrijk dus voor een game PC. Voor dit onderdeel is het belangrijk dat je de juiste geheugencapaciteit kiest. Hoe meer data de grafische kaart moet verwerken, hoe zwaarder het wordt. 

 

5) Voeding

De PC voeding zorgt ervoor dat de stroom verdeeld wordt over alle pc componenten. Voor de aanschaf van dit onderdeel moet je weten hoeveel stroom je PC nodig heeft. Er zijn verschillende opties voor PC voedingen. Afhankelijk van het soort voeding en de mate van efficiëntie maak je hier een keuze in. Lees meer in onze dedicated Blog over het kiezen van de juiste PC voeding voor jou. 

 

6) Moederbord

Het moederbord is het allerbelangrijkste onderdeel van jouw PC. Hier komen namelijk alle losse onderdelen samen. Het moederbord zelf heeft weinig invloed op de prestaties, maar het is wel belangrijk dat dit onderdeel genoeg aansluitingen heeft voor alle componenten die je hierop wilt aansluiten. Wanneer je een moederbord koopt is het verstandig om qua aansluitingen rekening te houden met eventuele uitbreidingen voor later. Zo kun je jouw PC in de toekomst uitbreiden zonder meteen een nieuw moederbord te hoeven kopen.

 

Ben jij op zoek naar PC onderdelen om jouw computer mee samen te stellen? Hopelijk heb je dan iets aan dit artikel! Neem een kijkje tussen onze overzicht van betaalbare PC componenten.