Gratis bezorging vanaf €50 ⭐ Werkdagen voor 14u besteld, morgen in huis ⭐ 24/7 email support ⭐ Al 10 jaar webshop

Laptop standaard

Laptop standaard - Coolgods.nl

Michael Gijselhart |

Laptops zijn niet meer weg te denken op kantoor. Ze zijn ideaal omdat je ze gewoon mee kunt nemen en daardoor overal kunt werken. Toch brengt werken met een laptop ook ongemakken met zich mee die misschien niet direct merkbaar worden. Langdurig werken op laptop kan namelijk leiden tot een werkhouding die zorgt voor pijn en klachten. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je werkhouding bevorderen en zorgen voor meer comfort. Zoals bijvoorbeeld een laptopstandaard!

Waarom een laptopstandaard?

Als je vaak op je laptop werkt is de kans groot dat je vanzelf een slechte werkhouding aanneemt. Dit komt doordat de laptop eigenlijk niet op de juiste kijkhoogte staat, en doordat het toetsenbord en de muis aan de laptop vastzitten. Hierdoor neem je een onnatuurlijke houding aan met een gebogen nek en rug. Je belast hiermee jouw nek en rug op een manier die voor pijn en klachten kan zorgen. Wanneer je de laptop op een standaard zet komt deze hoger te staan waardoor je deze buiging niet meer hoeft te maken. Daarnaast zit je relatief dicht op het beeldscherm omdat je voorover moet buigen. Dit betekent dat je ogen zich extra moeten inspannen wat voor vermoeidheid kan zorgen. 

Ergonomische muis en toetsenbord

Het gebruik van een extern toetsenbord en muis in combinatie met een laptop is sterk aan te raden. Natuurlijk heeft jouw laptop een ingebouwd toetsenbord en mousepad, maar voor langdurig werken is dit niet geschikt. Het beste is om een ergonomisch toetsenbord aan te schaffen dat compact is en een ergonomische muis die de belasting aan je arm en pols zo minimaal mogelijk maakt. 

 

Gezond en ergonomisch verantwoord laptopgebruik zorgt voor meer productiviteit en verkleint de kans op lichamelijke klachten en uitval. Het is het dus zeker waard om te investeren in hulpmiddelen die jouw werkhouding bevorderen. Ben jij op zoek naar ergonomische hulpmiddelen voor jouw werkplek? Neem dan een kijkje in ons assortiment!