Gratis bezorging vanaf €50 ⭐ Werkdagen voor 14u besteld, morgen in huis ⭐ 24/7 email support ⭐ Al 10 jaar webshop

Smart home

Smart home - Coolgods.nl

Ralph van Essen |

Wil jij de eerste stappen zetten naar een smart home? Dan is het tijd om je te oriënteren op de producten waarmee jij het beste kunt beginnen. Als je een goede basis legt voor het inrichten van jouw smart home, kun je straks steeds verder uitbouwen naar een huis dat helemaal op jouw wensen in afgestemd. Maar hoe werkt het en waar begin je dan mee?

 

Hoe werkt een smart home?

Een smart home bestaat uit een verzameling van slimme producten die in verbinding staan met elkaar. De producten communiceren met elkaar en kunnen jouw opdrachten uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld de verlichting en temperatuur in huis regelen met jouw stem of app. De slimme producten communiceren met elkaar via het smart home systeem (hub). Belangrijk bij het starten van jouw smart home is dat je een stabiel WiFi-netwerk hebt. Zonder WiFi kunnen de smart home producten niet goed met elkaar communiceren.

De beste tip die we je kunnen geven is dat je klein moet beginnen. Start met één of een aantal smart home producten zodat de impact niet te groot is. Zo kun je eraan wennen en in de toekomst meer slimme producten toevoegen. Hieronder hebben we een aantal producten op een rijtje gezet waarmee je zou kunnen beginnen.

Verlichting

Met slimme verlichting kun je de lampen in jouw huis de opdracht geven aan of uit te gaan of te dimmen. Via de app op je telefoon of tablet, of via spraak kun je de sfeer in elke leefruimte aanpassen. Veel smart lampen kun je in de door jouw gewenste kleur zetten. Het voordeel van slimme verlichting is dat je jouw bestaande verlichting gewoon kunt vervangen met een slimme lamp, omdat de slimme lampen gewoon in de bestaande armaturen te draaien zijn. Slimme verlichting kun je ook gebruiken als je (nog) niet thuis bent. Zo kun je de verlichting ‘s avonds automatisch aanzetten waardoor het lijkt alsof je gewoon thuis bent. 

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je duurzamer omgaan met energie. Zo kun je de thermostaat alleen laten aanslaan wanneer iemand in huis is en weer uitzetten als er niemand is. Je kunt de thermostaat op afstand aansturen via de app waardoor je altijd in een lekker verwarmd huis kunt arriveren. Sommige slimme thermostaten kunnen zelfs waarnemen of je thuis bent of niet waardoor je de thermostaat niet eens meer uit hoeft te zetten.

Alarmsysteem 

Smart home producten zijn ook handig vanwege de mogelijkheden die ze bieden qua beveiliging. Zo kun je met de verlichting al doen alsof je thuis bent. Daarnaast zijn er veel slimme alarmsystemen die je kunt aansluiten. Met deze systemen krijg jij een signaal op het moment dat iemand in huis is. Vervolgens kun je door middel van camera’s ook zien wie er in de woning is. 

Speaker 

Door te beginnen met een slimme speaker kun je jouw apparaten aansturen met je stem. De speaker ziet eruit als een muziekspeaker en voert taken uit op het moment dat je er tegen praat. Zo kun je bijvoorbeeld muziek af laten spelen, de tv of lampen aan- en uitzetten, je boodschappenlijstje doorgeven en informatie opzoeken in Google. 

Smart home producten klinken nu misschien nog als toekomstmuziek, maar de vraag deze producten groeit en de mogelijkheden zijn nog volop in ontwikkeling. Er zijn al veel mogelijkheden om een keuze uit te maken, dus doe van tevoren goed onderzoek en laat je informeren, zodat je de juiste keuze maakt. In ons assortiment vind je ook verschillende smart home producten. Maak jij van jouw huis ook een slim huis met onze smart home producten?